ODLIČNO NEUSPEŠNO PRVO SREČANJE KNJIŽNEGA KLUBA

V četrtek, 20. maja se je odvijalo najbolj obiskano srečanje članic po sprostitvi ukrepov. Tako imenovana »ženska sekcija« se sicer ne omejuje zares zgolj na članice, a kot sekcija deluje že vrsto let, včasih kot prostor ustvarjanja, zelo pogosto pa tudi kot pogovorna skupina, namenjena deljenju specifičnih izkušenj in znanj žensk po poškodbi hrbtenjače.

Majsko srečanje je bilo zastavljeno kot prvi knjižni klub, ki smo ga skupaj z društveno knjižnico začeli lansko leto. Namen kluba je skupno pretresti knjige, ki so jih izdali kolegi po poškodbi hrbtenjače in jih v naši knjižnici opremiti z opombami ter tako usmeriti v branju predvsem naše nove člane, ki si želijo prebrati različne izkušnje. Verjamemo, da nekaj osnovnih informacij o knjigah, ki so se v tem času nabrale na naši polici, pomaga izbrati dobro knjigo glede na to, kaj posameznik potrebuje.

No, namen je že bil knjižno naravnan, realnost pa je minila ob okusu Slavkine potice, vonju Ivankine sivke in sprejemu nove članice Mojce. Dvourno deljenje izkušenj na Soči, o medicinsko tehničnih pripomočkih, plavanju, ZPIZ-u in kup nasvetov so bili dober obet za prihodnja srečanja. Pojavila se je tudi ideja o tem, da bi potekala dvakrat mesečno. Morda ob takem tempu res uspemo izpeljati tudi knjižni klub; kmalu tudi ob Mojčini knjigi, ki je menda v nastajanju.

Mojca je o prvem srečanju zapisala: »Sem Mojca Debeljak, nova članica DP Gorenjske. Danes sem vas prvič spoznala v živo. Priznam, ves ta čas brez druženja in klepetanja se je vlekel kot jara kača. In danes se je zgodilo! Presenečena sem bila nad organizacijo. Še bolj dobrodošli so mi bili uporabni nasveti, ki ste jih brez zadržkov delili z mano. Hvala za krasno pogostitev, tako lepo je dišalo po dobrotah…..in tudi sivka za sprostitev je prijetno umirila možganske celice. Hvala vam moji novi prijatelji. Skupaj smo močnejši in zmoremo več. Hvala ker sem lahko v vaši družbi.«

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20