SEJA UPRAVNEGA ODBORA DRUŠTVA

“Usmeri svoje oči proti zvezdam,

ampak ohrani svoje noge trdno na tleh.”

Theodore Roosevelt

Dragocene bralke in spoštovani bralci, prosim, da niti slučajno ne bi pomislili, da smo velecenjeni člani ter nadvse vredne članice Društva, kljub “šmarničnemu” času, še kar naprej zleknjeni v varnem “protikoronskem medvedjem brlogu”. Res smo, zlasti člani/ce upravnega pa nadzornega odbora DPG in člani/ce drugih interesnih skupin znotraj Društva pa ZPS, živahnim zrelim letom primerno, še vedno pogumni, zdravorazumsko uporni, razigrani, naravno modrostni, globoko/visoko/široko podprti z zaupanjem eden v drugega ter z vero vase in v svoje znanje, sposobnosti pa talente, odprti za nove ideje, sanje, predloge, navdihe … V teh “molčečih, upočasnjenih protikoronskih” časih sem najbolj pogrešala dejavnosti “v živo” znotraj Društva. Zato sem se resnično srčno razveselila predsednikovega vabila na 5. redno sejo UO DPG, ki se je potem vršila “v živo”, v sredo, 12. 5. 2021 med 11.00 in 12.30. Kljub večjemu številu točk dnevnega reda, so bili predlagani sklepi že vnaprej zelo dobro pripravljeni, zasnovani, prepričljivi, zato v nobeni točki o predlogu nismo dolgo razpravljali. Predsednik DPG nas je v 2. točki dnevnega reda seznanil z načrtovanimi aktivnostmi, od meseca  maja pa vse do konca koledarskega poletja. Realizacija vseh teh skupinskih dogodkov “v živo” je odvisna od epidemiološke slike in “protikoronskih ukrepov na Gorenjskem, v Sloveniji in v hrvaški Istri. Zaradi zgoraj navedenih ukrepov v juniju najbrž ne bo mogoče izpeljati skupinskega izleta s prilagojenim avtobusom za osebe na invalidskih vozičkih.
Lahko bi pa šli z osebnimi avtomobili in društvenim kombijem. V juniju načrtujemo tudi tradicionalni društveni skupinski piknik. V četrtek, 20. 5. 2021 med 10. in 12. uro smo odločne, vztrajne, svobodomiselne, radožive pa potrpežljive frajle DPG imele srečanje ženske sekcije na sedežu DPG v Kranju. Več o tem lahko preberete v Mojčinem zapisu. Mojca Selak, podpredsednica DPG, nas bo vse člane/ice Društva še naprej redno, mesečno, preko spleta obveščala o vseh dogodkih in aktivnostih v okviru Društva ali ZPS. Prav tako boste za vse, po udeležbi številčno večje dogodke izvedeli preko pisnih vabil, ki vam jih bomo poslali na vaš domači ali elektronski naslov. 

Tokratna seja se je zaključila, s soglasno sklepčnostjo vseh navzočih, s sprejetjem vseh predlaganih sklepov. Članica Anka Vesel je vse dogovorjeno in sklenjeno natančno popisala, tako da vam je zapisnik dostopen na sedežu DPG.

Alenka Oblakovič

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20