NA POLETIH V PLANICI

POČITNIŠKO STANOVANJE V NOVIGRADU
20/03/2024
POSVET  » VARSTVO INVALIDOV V SKUPNOSTI«
27/03/2024
Show all

NA POLETIH V PLANICI

Planica že tradicionalno velja za najbolj obiskan športni dogodek pri nas, zato smo tudi letos na našem društvu omogočili članom ogled smučarskih poletov. Glede na lanske izkušnje, ko so polete v petek odpovedali, smo letos precej razmišljali kateri dan bi izbrali. Ko je Peter Prevc napovedal slovo – ni bilo več dvoma. Zgodnja vremenska prognoza ni bila najboljša, a  nas je v nedeljo, 24.3. 2024 ob vstopu v dolino pod Poncami pričakalo sonce, vreme je bilo idealno in skakalnica pripravljena za dolge polete.

Posamična tekma smučarskih skakalcev je uspela brez zapletov in na koncu smo se veselili srebrne medalje Domna Prevca. Po končani podelitvi nagrad najboljšim skakalcem je sledilo presenečenje ob slovesu Petra Prevca, za katerega so v prvi vrsti poskrbeli Avseniki, Siddharta in Vlado Kreslin ter helikopterji Slovenske policije.

Kljub veselju ob vseh uspehih naših skakalcev pa smo zapustili Planico z rahlo grenkim priokusom. Letošnje leto so namreč organizatorji, tudi z televizijskimi reklamami vabili invalide na ogled poletov, zato smo pričakovali tudi nekaj več prostora. Vendar pa ploščad namenjena invalidom ni bila nič večja kot lansko leto in zato smo se znašli vsak po svoje. Odgovorne osebe smo na to tudi opozorili in srčno upamo, da bo drugo leto drugače.

Do prihodnjega leta želimo našim orlom veliko dolgih skokov, Petru pa hvala za vse njegove dosežke in srečno na novi poti.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.