POSVET  » VARSTVO INVALIDOV V SKUPNOSTI«

NA POLETIH V PLANICI
25/03/2024
OBISK NA OŠ CVETKA GOLARJA NA TRATI PRI ŠKOFJA LOKI
28/03/2024
Show all

POSVET  » VARSTVO INVALIDOV V SKUPNOSTI«

Center za socialno delo Gorenjske je dne 26.3.2024 v sejni sobi Mestne občine Kranj izvedel posvet na temo »Varstvo invalidov v skupnosti« . Posveta se je udeležilo približno 50 slušateljev iz vseh enot Centra za socialno delo Gorenjske in predstavniki invalidskih organizacij z območja Gorenjske.

V prvem delu je potekala predstavitev področij invalidskega varstva centra za socialno delo – od osebne asistence, dolgotrajne oskrbe, vlog za pridobitev pravic  in podobno. Predstavitev so vodile koordinatorke invalidskega varstva centra za socialno delo.

V drugem delu so se  v 15 minutnih  predstavitvah predstavili predstavniki  8 invalidskih društev, ki so predstavili delovanje, programe, ki jih izvajajo, financiranje društev, vlogo v družbi in težave s katerimi se soočajo pri svojem poslanstvu.

Pozdravljamo dogovor ob zaključku posveta o organizaciji tovrstnih posvetov – s temami, ki pripomorejo k boljšemu razumevanju in reševanju težav,  s katerimi se soočamo invalidi v lokalni skupnosti in širše – tudi v prihodnje.

Naše društvo  je predstavil predsednik Društva Peter Robnik.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.