POSVET  » VARSTVO INVALIDOV V SKUPNOSTI«

Center za socialno delo Gorenjske je dne 26.3.2024 v sejni sobi Mestne občine Kranj izvedel posvet na temo »Varstvo invalidov v skupnosti« . Posveta se je udeležilo približno 50 slušateljev iz vseh enot Centra za socialno delo Gorenjske in predstavniki invalidskih organizacij z območja Gorenjske.

V prvem delu je potekala predstavitev področij invalidskega varstva centra za socialno delo – od osebne asistence, dolgotrajne oskrbe, vlog za pridobitev pravic  in podobno. Predstavitev so vodile koordinatorke invalidskega varstva centra za socialno delo.

V drugem delu so se  v 15 minutnih  predstavitvah predstavili predstavniki  8 invalidskih društev, ki so predstavili delovanje, programe, ki jih izvajajo, financiranje društev, vlogo v družbi in težave s katerimi se soočajo pri svojem poslanstvu.

Pozdravljamo dogovor ob zaključku posveta o organizaciji tovrstnih posvetov – s temami, ki pripomorejo k boljšemu razumevanju in reševanju težav,  s katerimi se soočamo invalidi v lokalni skupnosti in širše – tudi v prihodnje.

Naše društvo  je predstavil predsednik Društva Peter Robnik.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20