TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA DRUŠTVA

V prostorih Društva je v soboto, 25.6.2022 potekala likovna delavnica, ki jo že 17. leto zapored organizira naše Društvo. Delavnica je v prvi vrsti namenjena slikarjem – para in tetraplegikom, vendar smo vsako leto veseli vseh, ki se odzovejo na naše vabilo, saj je poleg likovnega ustvarjanja pomembna tudi izmenjava izkušenj ter socialna vključenost ranljivih skupin.

Tokratno delavnico smo poimenovali »VeselA zmešnjava«, saj smo klasično slikanje z akrilnimi barvami na platno – pod umetniškim vodstvom Anke Vesel,nadgradili s številnimi materiali in tako z različnimi slikarskimi mediji ustvarili čudovite 3D efekte, hkrati pa poskrbeli tudi za uporabo različnih odpadnih materialov – koščkov papirja, žaklovine, lesa, vrvic, laksa, gumbov ter ostankov materiala za izdelavo nakita.

Zbrane sta nagovorila in se jim zahvalila za udeležbo predsednik Društva Peter Robnik in član društva in vodja likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Metod Zakotnik. V fotografski objektiv je spomine na druženje in ustvarjanje ujel član društva in fotograf Andraž Muljavec, ki je bil na voljo tudi za vprašanja povezana z fotografiranjem ustvarjenih del.

Za pomoč se zahvaljujemo našim prostovoljkam in prostovoljcem, ki so poskrbeli za naše dobro počutje ter nam pomagali pri čiščenju.

Ob zaključku smo ugotovili, da imamo še veliko idej za ustvarjanje in se dogovorili, da se še pred koncem poletja ponovno zberemo na podobni ustvarjalni delavnici.

Delavnico sofinancira Javni sklad kulturnih dejavnosti RS.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20