SODELOVANJE Z OŠ ŠKOFJA LOKA -MESTO

[vc_row][vc_column][vc_column_text] 

SODELOVANJE Z OŠ ŠKOFJA LOKA -MESTO

 

Učitelji se na šoli OŠ Škofja Loka – Mesto trudimo, da v pouk vnašamo tudi drugačne oblike učenja, ki učence pripravljajo na različne situacije, ki nas lahko doletijo v življenju. Vključili smo se v projekt  Začutimo drugačnost in v okviru tega sodelujemo z različnimi društvi  in posamezniki. Zato smo zelo veseli tudi sodelovanja tudi z vašim Društvom paraplegikov Kranj.

Že v preteklosti smo Vam bili hvaležni, da smo Vas lahko obiskali v slikarski koloniji v Pineti. Nikoli ne bomo pozabili, kako globoko so naši učenci doživeli srečanje z vami in čutili  sposobnosti vaših članov v likovnem ustvarjanja in kako so se vživeli v situacijo, ko so slikali s čopičem v ustih. Res neprecenljiva izkušnja.

To bogato izkušnjo smo želeli nadgraditi, zato smo povabili na šolo go. Anko Vesel in g. Metoda Zakotnika, ki sta nam predstavila svoje slikarske uspehe.  Pod njunim vodstvom  smo naslikali novoletne voščilnice  za dobrodelni Bazar.

V okviri naravoslovnega dne Čutila in čuti v 4. razredu in projekta Začutimo drugačnost, so nas na naše povabilo, vaši člani ponovno obiskali tudi letos, zadnji teden v oktobru.

Predsednik društva, g. Peter Robnik, nam je najprej na kratko predstavil namen njihovega obiska, nato so nam predstavili igro košarke na invalidskih vozičkih, v katero  so se učenci nadvse vživeli in bogato nagradili z aplavzom vsak zadet koš. Spoznali so, kako invalidi lahko smučajo in se samostojno vozijo s sedežnico ter koliko truda morajo vložiti, da se lahko samostojno vozijo z avtomobili.

Po srečanju so naši učenci strnili nekaj vtisov:

 

§      Zelo mi je bilo všeč, ker sem lahko preizkusila, kako je  sedeti na invalidskem vozičku.

§      Odlično je bilo, ker smo lahko videli, kako invalidi sedejo v avto.

§      Pokazali so, kako voziček razstavijo, ko se kam peljejo z avtom.

§      Všeč mi je bilo, da so bili pripravljeni pokazati toliko različnih stvari.

§      Zelo zanimivo se mi je zdelo, ko so nam pokazali, kako invalidi smučajo.

§      Super, da so prišli.

§      Ne morem verjeti, da tako dobro igrajo košarko. Jaz imam gibljivi obe roki in nogi, pa ne zmorem dati koša.

§      Koliko vaje potrebujejo, da so uspešni šoferji. Prav zares bi se rada peljala z njimi.

§      Rad smučam. Ne predstavljam pa si, da bi se sam peljal s sedežnico ali vlečnico. Preveč bi me bilo strah kako bi se pripeljal na vrh strmine.

§      Vsi so bili dobre volje. Bili so tudi prijazni. Ne vem, če bi bila tudi jaz taka.

§      Še bolj bom pogledala, kje skačem v vodo. Tudi to lahko pripelje do invalidnosti.

§      Še bolj bom pozoren na cesti. Ne bi rad, da me povozijo. Tudi avtomobilska nesreča ti lahko povzroči, da si invalid.

§      Pogrešala bi hojo v hribe, če bi bila invalidna.

§      Kako pa se igrajo ? Zagotovo imajo tudi svoje otroke.

§      Kakšno je njihovo stanovanje? Kako se premikajo po njem z vozičkom?

Z obiskom so učenci dobili dragocene izkušnje, kako pomembno je paziti nase. Spoznali so, da se kljub težavam, ki nas lahko doletijo v življenju, da s trdno voljo, vztrajnostjo in medsebojno pomočjo marsikaj doseči in obogatiti življenje.

Članom društva iskrena hvala, da ste z nami delili vaše neprecenljive izkušnje in pozitivno energijo.

Andreja Hafner

OŠ Škofja Loka – Mesto[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1478692945015-55b963330d8b2234d8c6c21d198c10be-1″ include=”3638,3639,3637″][/vc_column][/vc_row]

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20