Druženje s študenti delovne terapije

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tudi letos smo se člani DPG družili s študenti delovne terapije.  Janez Učakar, Gašper Črnilec, Slobodan Kalajdžič in Anka Vesel so se odzvali na povabilo delovne terapevtke in predavateljice na oddelku delovne terapije Zdravstvene fakultete v Ljubljani Alenke Plemelj. Študentom 3. letnika so predstavili naše aktivnosti v prostem času: košarko na vozičkih, smučanje z monoskijem, ročno kolesarstvo in ples. Janez, Slobodan in Gašper so predstavili košarko na vozičkih, Janez smučanje z monoskijem, Anka pa ročno kolesarjenje. Na koncu našega druženja pa sta Alenka in Janez, na prigovarjanje študentov, predstavila še ples na vozičku. Izzvala sta bučen aplavz.
Študentje, v okviru predmeta delovna terapija na področju prostega časa izvajajo tudi prostovoljstvo. V 10 urah naj bi študentje z opazovanjem, nudenjem pomoči in udeležbo pri raznih naših aktivnostih spoznali te aktivnosti, ki jih izvajamo na prilagojen način (ples na vozičkih, slikanje z usti). Študentje nam v okviru teh ur lahko ponudijo tudi pomoč, npr. pri premagovanju ovir v grajenem okolju, mobilnosti, komunikaciji ali podobno. Namen predmeta je osveščenost, znanje in pridobivanje spretnosti pri prilagojenih oblikah prostočasnih aktivnosti.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1479586860621-93af15db-4319-10″ include=”3650,3651,3652″][/vc_column][/vc_row]
Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20