PROSTOVOLJCI NA OBISKU PRI PREDSEDNICI DRŽAVE

NA DRUŽENJU OB RIBNIKU V ŽEJAH
26/06/2023
TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA DRUŠTVA
29/06/2023
Show all

PROSTOVOLJCI NA OBISKU PRI PREDSEDNICI DRŽAVE

V ponedeljek 26.6.2023 smo se odzvali vabilu predsednice države Nataše Pirc Musar na slovesno podelitev priznanj in nagrad na področju prostovoljstva za leto 2022, ki je potekala v predsedniški palači. Navzoče je nagovorila predsednica države dr Nataša Pirc Musar ki je izpostavila, da imajo prostovoljci zelo pomembno vlogo pri spodbujanju družbenih sprememb in boju proti socialni nepravičnosti. S svojim delom, je dodala, pomagajo zapolniti vrzeli in pomanjkljivosti v obstoječem javnem sistemu, ko država, žal še vedno prepogosto, zataji. Kasneje je prisotne nagovoril tudi predsednik odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva Jurček Nowakk.

Nagrada za prostovoljstvo za leto 2022 je prejela gospa Mira Stušek predsednica gorenjskega odbora društva Hospic, sicer pa je bil nominiran tudi naš predsednik društva Peter Robnik. Peter se zaradi zadržanosti ni mogel udeležiti proslave zato se je v njegovem imenu udeležil naš član Matej Vukovič.

Po slovesnosti je sledila manjša pogostitev in druženje z predsednico in nagrajenci.

Še posebej bi se radi zahvalili kabinetu predsednice države za topel sprejem in pomoči – da kljub naši oviranosti nismo imeli težav ne z dostopom v predsedniško palačo kakor tudi z parkiriščem.

Matej Vukovič

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.