TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA DRUŠTVA

Tudi letos se je konec junija v prostorih Društva paraplegikov Gorenjske odvijala, že tradicionalna, likovna delavnica. Privabila je ljubitelje slikanja iz cele Slovenije, od začetnikov pa do pravih mojstrov. Udeleženci so umetnine ustvarjali z različnimi tehnikami, ena izmed njih je bila tehnika polivanja. Kot se spodobi je delavnico vodila naša najboljša slikarka Anka, ki je delila navodila in uporabne nasvete iz svoje široke palete znanj. Tudi naš predsednik Peter je samo z nekaj potezami pokazal svoje sposobnosti in zaenkrat še neizkoriščen talent za umetnost. Nastajanje umetnin je pritegnilo tudi zanimanje nekaterih mimoidočih, največje navdušenje pa so prikazali otroci iz bližnjega vrtca. Obiskala nas je tudi podžupanja MO Kranj Manja Zorko. Težko je delati s praznim želodcem, vendar je bilo poskrbljeno tudi za to. Nekateri slikarji so sicer slikali z usti in pridno žvečili čopiče, vendar to ni dovolj. Odličen narezek in slastno domače pecivo sta mamljivo vabila vse prisotne. Če pa je bilo po vseh dobrotah v želodcu še kaj prostora pa je sledilo še kosilo. Nekateri udeleženci se niso srečali že leta, zato tudi tem za pogovore ni zmanjkalo, s svojo poezijo pa nas je razveseljeval Jakob Kaučič.

Aljoša Habjan

Na delavnici so ustvarjali Željko Vertelj in Aljoša Habjan – slikarja, ki slikata z usti, slikarja in rezbarja Miran Jernejšek in Radovan Gros, rezbar in pesnik Jakob Kaučič, Ljudmila Turk, Klavdij Leban, Lučka Vučko, osnovnošolka Astrid, Ivanka Švegelj, Jovita Jeglič, Mirjana Robnik, Janja Humar in njena asistentka Maruša, Mojca Debeljak, Tina Žalec, Metod Zakotnik – vodja kulturnih dejavnosti pri Zvezi paraplegikov Slovenije in Anka Vesel – vodja likovne delavnice.

Za pomoč se zahvaljujemo vsem, ki so pripomogli k izvedbi delavnice, našim prostovoljcem, osebnim asistentom in svojcem posameznih udeležencev, ki nam vedno priskočijo na pomoč in brez katerih si naša ustvarjalna druženja težko predstavljamo ter vozniku in predsedniku Društva paraplegikov Podravja, ki je omogočil prevoz njihovim slikarjem. Posebna zahvala gre našemu vozniku Borisu Jegliču in naši prostovoljki Mojci Kopač, ki sta skrbela, da je vse nemoteno potekalo ter slikarki Ljudmili Turk, ki nam s svojimi dolgoletnimi slikarskimi in mentorskimi izkušnjami in znanjem vedno priskoči na pomoč.

Izvedbe naših delavnic že vrsto let podpira Javni sklad za kulturne dejavnosti RS.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20