NA TRENINGU SO SE NAŠIM ŠPORTNIKOM PRIDRUŽILI ŠTUDENTI DELOVNE TERAPIJE

Že vrsto let sodelujemo z Zdravstveno fakulteto v Ljubljani –  v okviru predmeta delovna terapija na področju prostega časa naši člani študentom predstavijo aktivnosti s katerimi se ukvarjajo.

Študentje so se v torek, 1. marca pridružili našim športnikom na treningu košarke na vozičkih. Športniki so jim na kratko predstavili naše društvo, športne vozičke in pravila, ki veljajo za košarko na vozičkih ter kakšno pomoč potrebujejo pri izvajanju aktivnosti. Nato so se študentje preizkusili v vožnji z vozički in se pomerili pod košem.

Študentje, v okviru predmeta delovna terapija na področju prostega časa, pod vodstvom delovne terapevtke in predavateljice Alenke Plemelj, izvajajo tudi prostovoljstvo. V 10 urah naj bi študentje z opazovanjem, nudenjem pomoči in udeležbo pri raznih naših aktivnostih spoznali te aktivnosti, ki jih izvajamo na prilagojen način (ples na vozičkih, slikanje z usti). Študentje nam v okviru teh ur lahko ponudijo tudi pomoč, npr. pri premagovanju ovir v grajenem okolju, mobilnosti, komunikaciji ali podobno. Namen predmeta je osveščenost, znanje in pridobivanje spretnosti pri prilagojenih oblikah prostočasnih aktivnosti.

Rekreacija in košarka na vozičkih za naše člane poteka vsak torek v športni dvorani Biotehničnega centra Naklo.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20