DRUŽENJE S ŠTUDENTI DELOVNE TERAPIJE

Tudi letos smo se člani DPG odzvali na povabilo delovne terapevtke in predavateljice na oddelku delovne terapije Zdravstvene fakultete v Ljubljani Alenke Plemelj .  Jovita Jeglič, Janez Učakar, Klemen Lokar, Slobodan Kalajdžić in Anka Vesel smo bodočim delovnim terapevtom predstavili naše aktivnosti v prostem času: košarko na vozičkih, smučanje z monoskijem, freewheel, ročno kolesarstvo in slikanje.

Študentje, v okviru predmeta delovna terapija na področju prostega časa izvajajo tudi prostovoljstvo. V 10 urah naj bi študentje z opazovanjem, nudenjem pomoči in udeležbo pri raznih naših aktivnostih spoznali te aktivnosti, ki jih izvajamo na prilagojen način (ples na vozičkih, slikanje z usti). Študentje nam v okviru teh ur lahko ponudijo tudi pomoč, npr. pri premagovanju ovir v grajenem okolju, mobilnosti, komunikaciji ali podobno. Namen predmeta je osveščenost, znanje in pridobivanje spretnosti pri prilagojenih oblikah prostočasnih aktivnosti.

Letos se nam je pridružil tudi Gregor Gračner, vodja športa pri ZPS in študente povabil na smučarski kamp, ki bo prihodnje leto na Rogli. Sodelovanje študentov delovne terapije tako na smučarskem kampu, kot pri ostalih aktivnostih para in tetraplegikov ima že dolgoletno tradicijo.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20