BELOKRANJSKO VESELJE – SEMIČ 2019

Preden smo mi zagnanci na rajžo v Semič šli, prišli smo vam povedat, da ste nam potem pomagali punkeljčke zavezat’. Punkeljčke ste nam vezali, zraven ste napak ravnali, ker niste hoteli z nami it’ in smo zato vas morali hočeš nočeš doma pustit’ in se zatem v Semiču brez vas veselit’.

Društvo je, za svoje člane, (ne)zakonce in dobrovoljneže oziroma občudujoče zagnane prostovoljce, od 4. do 6. oktobra 2019 pripravilo pogovorno aktivno, vsestransko ustvarjalno in nadvse sproščujoče psihosocialno »vikend« srečanje v Domu paraplegikov v Semiču. Nadvse pestrega srečanja (pod taktirko Jovite Jeglič, socialne referentke Društva) se je udeležilo lepo število članov in prostovoljcev, v soboto sta pa na razgibano celodnevno debatno druženje prišla še dva člana s svojima 100% preverjeno najboljšima polovicama. Vremenska napoved se z obetanim sobotnim dežjem na naše veliko zadovoljstvo ni uresničila, tako smo se res lahko naužili belokranjske topline v vsej njeni košatosti pa polnosti. Prvi večer smo na žaru spekli natančno 2.40 kg »SPAR« kostanja. To pa je bil dokaz pristne gorenjske ohrnosti, ki se je pristni avtohtoni Gorenjci nikakor ne moremo odreči. Seveda, saj je bil kostanj dražji od pristne semiške domorodne kapljice, ki nam jo je vrlo poceni priskrbel Jure. Z vso spoštljivostjo pa ljubeznivostjo smo se prvi večer spomnili pokojne članice Ljubice Jančar, ki je bila vse do lani glavna protagonistka semiških srečanj članic in članov društva. Pogrešali in zato globoko v sebi začutili smo njeno živo prisotnost med nami. Alenkin intimni prijatelj je bil prvič z nami v prijetnem semiškem ambientu in se je odlično počutil med nami. Vsi skupaj smo preživeli res lepo, sončno, domišljijsko bogato, z opravljivostjo krepko zasoljeno »vikend« druženje. Vsem odsotnim se je ziher kolcalo na kubik. Predsedniku Društva se zahvaljujemo za moralno in finančno podporo. Nasvidenje.

Potem, ko smo nazaj prišli, prišli smo vam povedat, da ste nam pomagali punkeljčke razvezat’. Punkeljčke ste nam razvezali, sladko se nam smejali. Ker so nas videle spet vaše oči, ste vsi srečni, pomirjeni b’li in z nami vsemi naprej pogumno vštric šli.

Alenka Oblakovič

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20