POSLOVIL SE JE JANEZ UČAKAR

DRŽAVNO PRVENSTVO V PARANAMIZNEM TENISU
22/10/2021
DP Kranj-Novo mesto vodi po drugem krogu v košarkarski ligi ZPS-Bauerfeind
13/12/2021
Show all

POSLOVIL SE JE JANEZ UČAKAR

JANI, POČIVAJ V MIRU,

NEKOČ SE SREČAMO TAM ZA MAVRICO,

KJER PRAVIJO, DA NI TRPLJENJA IN NE SLOVESA.

 

V 51. letu se je za vedno poslovil naš član in prijatelj Janez Učakar. Skoraj tri desetletja je aktivno sodeloval pri vseh dejavnostih našega društva, predvsem pa se je posvetil športu.

S košarko na vozičkih se je začel ukvarjati leta 1991, z košarkarsko ekipo našega društva je kar šestnajstkrat slavil zmago na državnih prvenstvih. Kot reprezentant je prvič zastopal slovenske barve leta 1994 na evropskem prvenstvu na Poljskem, v zadnjih letih pa je v slovenski košarkarski reprezentanci na invalidskih vozičkih prevzel vlogo pomočnika selektorja.

Rad je imel naravo in šport  – preizkušal se je v atletiki in kegljanju, pozimi se je rad podal na smučarske strmine, v toplejših mesecih pa raziskoval naravo z freewhelom ali štirikolesnikom, se podal na maraton ali užival v morju. Rad je plesal. Rad je imel izzive. Rad je rezbaril. Z pozitivno naravnanostjo in voljo je bil vzgled marsikomu izmed nas in bo za vedno ostal delček našega mozaika življenja.

V imenu Društva paraplegikov Gorenjske izrekamo iskreno sožalje svojcem in prijateljem. Ohranili ga bomo v lepem spominu.

 

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.