SLAVNOSTNA SKUPŠČINA OB 55. LETNICI ZVEZE PARAPLEGIKOV

OBISK NA OŠ CVETKA GOLARJA NA TRATI PRI ŠKOFJA LOKI
28/03/2024
NA OBISKU V OSNOVNI ŠOLI TRŽIČ
22/04/2024
Show all

SLAVNOSTNA SKUPŠČINA OB 55. LETNICI ZVEZE PARAPLEGIKOV

V torek,16.4.2024 je v Domu paraplegikov Pacug potekala redna in slavnostna seja ob 55. letnici Zveze paraplegikov Slovenije, ki združuje člane 9 pokrajinskih društev.

Sejo je vodil predsednik skupščine in naš predsednik društva Peter Robnik. Ta se je v uvodnem govoru spomnil vseh ustanovnih članov ter vse prisotne pozval k minuti molka za tiste, ki so nas že zapustili. V nadaljevanju govora se je zahvalil trenutnemu predsedniku ZPS Danetu Kastelicu. Na kratko je opisal vse njegove dosežke in pobude za boljše življenje paraplegikov in tetraplegikov. Zbrane sta kasneje nagovorila tudi Dane Kastelic in ustanovni član Jože Globokar.

V drugi točki dnevnega reda je strokovna sodelavka Zveze Brigita Erjavec Škrbina predstavila program dela za leto 2024. Kasneje je besedo dobila tudi direktorica Doma paraplegikov Pacug Urška Prešern. Na kratko je podala poslovno poročilo za leto 2023 in poslovni načrt za leto 2024. Na koncu je povabila vse da se v čim večjem številu udeležimo obnovitvene rehabilitacije v Pacugu.

Sledil je krajši odmor nato pa nas je z nekaj skladbami navduševala Ana Dežman. Za konec pa se je predstavil mladinski pisatelj Igor Plohl, ki je ob obletnici Zveze izdal slikanico LEV ROGI IN KRILA V SRCU. Ta slikanica je posvečena Zvezi in vsem društvom paraplegikov. Po končanem uradnem delu skupščine smo si privoščili kosilo in druženje v restavraciji Doma paraplegikov Pacug.

fotografije: Zveza paraplegikov Slovenije

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.