V SLOVO LJUBICI JANČAR

V četrtek, 5.9.2019 je, na Breznici pri Žirovnici, potekalo zadnje slovo od Ljubice Jančar, članice Društva, pesnice in pisateljice.

 »Postojte ljudje

Ljudje!

Kam se vam tako mudi?

Kam tako hitite?

Postojte za trenutek!

Ljudje!

Postojte ob bistrem potoku,

Ob majhni, drobni cvetki,

Pod mogočnim starim drevesom.

Ljudje,

Postojte ob meni,

Ki ne morem hiteti,

Hiteti za srečo,

Ki odhaja z vami.

Postojte ob meni

In mi podarite srečo vaše bližine«.

Predsednik Društva Peter Robnik se je od pokojnice poslovil z besedami: »Draga Ljubica, danes ko se poslavljamo od tebe, se mogoče še bolj zavedamo teh tvojih verzov, saj v življenju nenehno hitimo. Kljub temu smo si v teh letih vzeli čas za druženje, druženje s tabo pa je bilo vedno nekaj posebnega, kakor si bila tudi ti. S  svojimi domislicami si nas vedno nasmejala, nas bodrila in razveseljevala. Kljub izredno težki invalidnosti si bila vedno pozitivna, srčna, duhovita in družabna. Marsikomu od nas si s tem polepšala življenje, kajti tvoje prijazne in preudarne besede, tvoj optimizem in pozitivno razmišljanje je dalo energijo vsem tvojim sotrpinom. Pogrešali te bomo, ne bomo pa te pozabili, za vedno si se usidrala v naša srca. Ohranili te bomo v lepem spominu.

»Nekoč med vami sem bila,

Zdaj le še v snu

Vidim vaša lica.«

Počivaj v miru kjerkoli že si!«

Ljubica je izdala dve pesniški zbirki in avtobiografijo. Svoje telo je podarila v znanstvene namene, zato je bila – namesto klasičnega pogreba, maša v župnijski Cerkvi Matere Marije Božje na Breznici.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20