TRETJE KOLO ŠAHOVSKE LIGE NA GORENJSKEM

Drustvo paraplegikov gorenjske,sport invalidov,zveza praplegikov slovenije,sport invalidov,kosarka na vozickih
Četrti krog lige ZPS – SOČA OPREMA v košarki
25/01/2017
drustvo paraplegikov gorenjske,dan zena
8. marec – mednarodni praznik žensk
10/03/2017
Show all

TRETJE KOLO ŠAHOVSKE LIGE NA GORENJSKEM

Celjski šahisti so osvojili prvo mesto v ekipni in posamični konkurenci

TRETJE KOLO ŠAHOVSKE LIGE NA GORENJSKEM

 

Šahistke in šahisti šahovske lige ZPS-Gradex so 16. februarja 2017 v prostorih gostišča Marinšek v Naklem odigrali tretje kolo. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo DP Gorenjske, na črno belih poljih pa se je v ekipni in posamični konkurenci pomerilo 19 šahistov iz DP ljubljanske pokrajine, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP Podravja, DP jugozahodne Štajerske, DP Istre in Krasa ter domačega društva DP Gorenjske.
Po dobrodošlici predsednika društva Petra Robnika in navodilih sodnika Silva Simončiča so šahisti po švicarskem sistemu v hitropoteznem šahu odigrali sedem partij. Za razmišljanje so v posamični partiji imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki, pa dvanajst minut.
V ekipni konkurenci je bila najboljša ekipa DP Celje (14), drugo mesto je osvojila DP Ljubljana (11,5), tretje DP Maribor (11), četrto DP Koper (10,5), peto DP Novo mesto (9), šesto pa DP Kranj (8).
Med šahisti je v tretjem kolu najboljše poteze povlekel Radosav Matič – CE (6), drugo mesto je osvojil Bogdan Petek – MB (6), tretje pa Franc Pinter – MB (5). Šahistka Anica Radej – NM (3,5) je v skupni posamični konkurenci osvojila 14. mesto. Ob razglasitvi rezultatov je športna referentka DP Gorenjske Jovita Jeglič najboljšim šahistom podelila posebne »pokale« v obliki kremnih rezin. Res domiselno in prisrčno.
Tekmovanje je brez zapletov vodil arbiter Silvo Simončič. Pokrovitelj šahovske lige je GRADEX iz Šempetra v savinjski dolini.

 

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.