Tradicionalna prednovoletna gesta za dober namen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kranjska enota Zavarovalnice Triglav podprla nakup kombiniranega vozila za društvo paraplegikov

 

V času božično-novoletnih praznikov je Območna enota Kranj Zavarovalnice Triglav že 19. leto zapored prisluhnila željam najranljivejših skupin na Gorenjskem in z donacijo podprla nov humanitarni projekt. Obdarila je Društvo paraplegikov Gorenjske, ki bo prejeta sredstva vložilo v nakup vozila za prevoz invalidov.

 

Kranjska območna enota Zavarovalnice Triglav je v času prazničnega decembra poskrbela, da bodo novo leto z radostjo in srečo pričakali tudi v gorenjskem društvu paraplegikov. Z donacijo v višini 2.000 EUR so podprli nakup kombiniranega vozila, s katerim bodo v društvu še lažje izvajali programe za invalide s poškodbami hrbtenjače.

 

»Letos smo donacijo v humanitarni namen v času praznikov poklonili že 19. leto zapored. Tradicija obdarovanja in tudi celoletne podpore projektov, ki našim sokrajanom, tudi najranljivejšim med njimi, koristijo na dolgi rok, je tako že resnično del nas,« je ob predaji donacije povedala Janka Planinc, direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav.

 

Nakup novega vozila je nujen

Društvo paraplegikov Gorenjske združuje 108 članov – oseb s poškodbami hrbtenjače. Zanje izvajajo pet programov, in sicer prevoz invalidov, osebno asistenco, program šport in rekreacija, kompenzacijo invalidnosti ter interesne dejavnosti. Pri vseh omenjenih aktivnostih je kombinirano vozilo nujen pripomoček.

 

»Za številne naše člane, med katerimi se nekateri soočajo z najtežjimi oblikami tetraplegije, prevoz s prilagojenim kombiniranim vozilom društva predstavlja edino možnost obiskovanja oddaljenih lokacij. Zaradi starosti in neprimernosti našega starega vozila pa nujno potrebujemo novega,« je pojasnil Peter Robnik iz Društva paraplegikov Gorenjske in dodal: »Veseli nas, da ima Zavarovalnica Triglav posluh in da je z donacijo pomagala pri nakupu in predelavi vozila, s katerim bomo ljudem na invalidskih vozičkih še naprej zagotavljali kakovostno izvedbo naših programov, še posebej prevoza.«

 

Tradicija, ki traja že skoraj dve desetletji

Območna enota Kranj Zavarovalnice Triglav je tradicijo obdarovanja ranljivih skupin in podpore humanitarnih projektov ob koncu leta začela graditi že leta 1998. Od takrat vsako leto z donacijo v tem času podpre projekt, namen, akcijo ali program, ki prinaša dolgoročne koristi. Sredstva so v preteklosti že večkrat namenili lokalni porodnišnici in društvom, ki z raznolikimi aktivnostmi pomagajo ranljivejšim skupinam ljudi ter lokalnim prebivalcem.

 

Člani društva paraplegikov se Zavarovalnici Triglav za izkazano donacijo iskreno zahvaljujejo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid item=”masonryMedia_Default” grid_id=”vc_gid:1483349600575-fa3a11c8468f60580faa2e82caa0c61f-5″ include=”3810,3809,3807,3806,3805,3812,3804,3803,3811,3802,3813″][/vc_column][/vc_row]

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20