TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA DRUŠTVA

V prostorih Društva je v četrtek, 24.6.2021 potekala likovna delavnica, ki jo že 16. leto zapored organizira naše Društvo. Delavnica je v prvi vrsti namenjena slikarjem – para in tetraplegikom, vendar smo vsako leto veseli vseh, ki se odzovejo na naše vabilo, saj je poleg likovnega ustvarjanja pomembna tudi izmenjava izkušenj ter socialna vključenost ranljivih skupin, ki je bila – zlasti v zadnjem letu, zaradi ukrepov ob epidemiji – na hudi preizkušnji.

Slikarji in slikarke so nadgrajevali svoje znanje v akrilu in olju na platnu. Pridružile so se jim članice ženske sekcije društva, ki se rade spoznavajo nove načine ustvarjanja. Pod Ankinim idejnim vodstvom so se preizkusili v tehniki zlivanja akrila na platno. S kombinacijo akrilnih barv, medijev in pripomočkov so ustvarili čudovite in barvite vzorce na platnu.

Zbrane sta nagovorila in se jim zahvalila za udeležbo predsednik Društva Peter Robnik in  član društva ter vodja likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Metod Zakotnik. V fotografski objektiv je spomine na druženje in ustvarjanje ujel član društva in fotograf Andraž Muljavec, ki je bil na voljo tudi za vprašanja povezana z fotografiranjem ustvarjenih del.

Za pomoč se zahvaljujemo našim prostovoljkam, ki so poskrbele za naše dobro počutje ter nam pomagale pri čiščenju.

Delavnico sofinancira Javni sklad kulturnih dejavnosti RS.


Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20