ŠPORT INVALIDOV

Drustvo paraplegikov Gorenjske
Zbor članov 2017
30/03/2017
šport invalidov,košarka na vozičkih,društvo paraplegikov,gorenjska,kranj,fotomorgana
ŠENČUR OSTAL V 1.SKL, MI SMO SE PREDSTAVILI
02/05/2017
Show all

ŠPORT INVALIDOV

Odzvali smo se povabilu odgovornih na OŠ Cvetka Golarja in obiskali učence na Trati pri Škofja Loki. Učenci so takole opisali srečanje z našimi športniki:

 

V torek, 28. 3. so nas obiskali športniki invalidi. Vodja Društva paraplegikov Gorenjske nam je povedal, da se invalidi veliko ukvarjajo s športom.

Najprej so nam predstavili smučanje, pri katerem uporabljajo nekakšne module, pritrjene na smučko. Za zavijanje uporabljajo palice na smučeh. Taka oprema zelo veliko stane. Nato sta se predstavila kolesarja. Imela sta dve vrsti koles; električno in tekmovalno. Gospa na tekmovalnem kolesu nam je povedala, da se bo poskušala uvrstiti na naslednje para olimpijske igre.

Šest invalidov je igralo košarko. Moški in ženska pri košarki igrata tudi za slovensko reprezentanco. Na koncu so nam zaigrali eno tekmo, da smo videli, kako je to naporno. Tudi sam sem poskušal zadeti koš s košarkarskega vozička.

Ta obisk mi je bil všeč, ker so bili vsi dobre volje, govorili so nam tudi smešnice. Zanimivo mi je bilo, da se lahko ukvarjaš s športom, čeprav si na vozičku. Imeti morajo veliko volje in vztrajnosti.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.