Predstavitev košarke na vozičkih in slovo od aktivnega igranja

NA DOBRODELNI TEK WINGS FOR LIFE WORLD RUN S PODPORO KIA MOTORS SLOVENIJA
08/05/2017
TUDI LETOS SMO SODELOVALI NA PARADI UČENJA
19/05/2017
Show all

Predstavitev košarke na vozičkih in slovo od aktivnega igranja

V okviru predstavitve našega Društva smo 10. maja 2017 v športni dvorani OŠ Cvetka Golarja na Trati pri Škofja Loki organizirali košarkarsko tekmo med ekipama DP Gorenjske in slovensko reprezentanco v košarki na vozičkih.

Tekmo so spremljali osnovnošolci višjih razredov OŠ Cvetka Golarja. Na tribunah se jih je zbralo več kot 400.
Ekipi sta s predstavitvijo igranja košarke na invalidskih vozičkih hitro navdušili in pridobili simpatizerje učencev. Glasno so navijali in spodbujali igralce na igrišču ter jih nagradili z aplavzom ob vsakem zadetem košu. Veteranska ekipa Gorenjcev se je na igrišču zelo dobro odrezala in šele v drugem polčasu prepustila zmago reprezentantom.
Med odmorom je ekipi pozdravila ravnateljica  mag. Karla Krajnik, igro košarke in predstavitev Društva pa je orisala učenka tamkajšnje OŠ. Z predstavitveno tekmo so se od aktivnega igranja poslovili tudi štirje nekdanji tekmovalci gorenjske ekipe in reprezentance Slovenije – Peter RobnikJože ŽgajnarMarjan Trdina in Marjan Peternelj. Podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije- paraolimpijski komite Gregor Gračner jim je, v zahvalo za dolgoletno sodelovanje, izročil spominske drese. Omenjeni igralci so igrali za gorenjsko ekipo in skupaj z ostalimi postali državni prvaki kar 16, v 38 letih delovanja Društva.
Navijače je pozdravil tudi nekdanji košarkarski reprezentant in prijatelj Roman Horvat.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.