PETER ROBNIK POSTAL NOVI PREDSEDNIK SKUPŠČINE ZVEZE PARAPLEGIKOV SLOVENIJE

V četrtek, 20. 8. 2020 je v Domu paraplegikov Pacug potekala redna seja Skupščine Zveze paraplegikov Slovenije , ki je bila hkrati tudi volilna. Prisotne je nagovorila predsednica Skupščine Mirjam Kanalec, po razrešitvi organov upravljanja pa je vodenje skupščine prevzel najstarejši član skupščine Slavko Bračič.

Predsednik kandidacijske komisije Mirko Sintič je zbranim predstavil potek volitev, nato je sledila potrditev predlaganih članov Društev, ki bodo v obdobju 2020 -2024 sestavljali Skupščino – najvišji organ Zveze in potrditev članov Upravnega odbora Zveze, ki ga bodo sestavljali predsedniki pokrajinskih Društev Zveze ter kandidacijske komisije za prihodnje štiriletno obdobje.

Nato so sledile volitve. Za pravilen in nemoten potek volitev v  organe upravljanja Zveze paraplegikov Slovenije za mandatno obdobje 2020 – 2024 je skrbela volilna komisija v sestavi Mirko Sintič, Boris Hebar in Srečko Petkovšek.

Skupščino Zveze bo vodil predsednik Društva paraplegikov Gorenjske Peter Robnik, ki je prejel 21 glasov. Za podpredsednico Skupščine je bila, s 16 glasovi, izvoljena Martina Glavič iz Društva paraplegikov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja.

Predsednik Zveze paraplegikov ostaja Dane Kastelic iz Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, ki je bil izvoljen soglasno s 26 glasovi. Podpredsednik Zveze ostaja Damjan Hovnik iz Društva paraplegikov Koroške , ki je prejel 17 glasov. Nadzorni odbor Zveze bo vodil Janez Hudej, disciplinsko komisijo Franc Ivenčnik, oba člana Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, statutarno komisijo pa Borut Sever iz Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. 

Poleg predsednika Petra Robnika bosta Društvo paraplegikov Gorenjske na Skupščini zastopali Mojca Selak in Anka Vesel.

Več o poteku Skupščine si lahko preberete na spletni strani Zveze paraplegikov

Vsem izvoljenim članom iskreno čestitamo in jim želimo uspešno delo.

Fotografije : arhiv Zveze paraplegikov

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20