PARAWING 2019 – MOTORISTI Z ZLATIM SRCEM IN KRILI V SPOMIN JANIJU TRDINI

TRADICIONALNA DELAVNICA DRUŠTVA PARAPLEGIKOV GORENJSKE
02/06/2019
TRADICIONALNI TENIŠKI TURNIR S PRIJATELJI IZ THERMANE LAŠKO
09/06/2019
Show all

PARAWING 2019 – MOTORISTI Z ZLATIM SRCEM IN KRILI V SPOMIN JANIJU TRDINI

Letošnji že 8. Parawing, ki ga organizirata Združenje Goldwing Slovenija in Društvo paraplegikov Gorenjske je bil posvečen glavnemu pobudniku in organizatorju naših motorističnih izletov in članu Društva paraplegikov Gorenjske Janiju Trdini.

Na prvo junijsko soboto nas je v Kranju pričakalo hladno in oblačno vreme. Pred sedežem Društva smo se počasi začeli zbirati člani pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Motoristi na Honda Goldwing motorjih pa so poleg dobre volje in tradicionalnih trojanskih krofov pripeljali tudi sonce.

Zbrane motoriste, člane društev in krajane Krajevne skupnosti Bratov Smuk je nagovorila predsednica Manja Zorko, pozdravil pa jih je tudi podžupan Mestne občine Kranj Robert Nograšek. Predsednik Društva Peter Robnik se je zahvalil motoristom Združenja GWS tako za nas adrenalinsko izkušnjo kot tudi za finančno donacijo, ki smo jo letos namenili Janijevi družini. Na kratko je opisal potek dogodka, nato pa besedo predal predsedniku Združenja GWS Jožetu Planincu. Po kratki predstavitvi njihovega poslanstva je zbrana sredstva predal Janijevi ženi Barbari, v spomin Janiju pa predlagal minuto molka.

Sledila je kratka predstavitev posebnih airbag brezrokavnikov Helite za večjo varnost motoristov v primeru nesreč in transferji na motorje. Tokrat jih je pot peljala na Jezersko. Po kratkem postanku in okrepčilu v gostišču ob jezeru, za katerega je poskrbel župan Občine Jezersko Andrej Karničar, so se vrnili v Kranj. Druženje je popestrilo dogajanje na bližnjem igrišču – Smukfest, ki ga vsako leto organizira KS Bratov Smuk in tradicionalna likovna delavnica slikarjev ZPS in njihovih prijateljev na sedežu Društva, ki jo tradicionalno organiziramo s pomočjo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

V ožji zasedbi so člani Združenja GWS v krogu Janijeve družine položili cvetje na Janijev poslednji dom na pokopališču v Škofja Loki.

Kljub pestrosti in zanimivosti celotnega druženja je še vedno najpomembnejša vožnja z motorji. Neprecenljivi nasmehi sopotnikov na motorjih pa dodaten razlog za željo, da se ponovno snidemo.

Še enkrat iskrena hvala srčnim motoristom, ki nam na zlatih krilih pričarajo nepozaben dan, KS Bratov Smuk, ki je poskrbela tudi za prehrano in Občini Jezersko ter donatorjem Ormega mm, TIK Kobarid, Lions club, Arifaj d.o.o. in bar Zamorček.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.