PARAWING 2018 – MOTORISTI Z ZLATIMI SRCI IN KRILI

V soboto 2. junija 2018 smo za člane Zveze paraplegikov Slovenije pripravili že sedmi tradicionalni izlet z motorji Honda Goldwing. Glavni akter dogodka so bili ponovno člani Združenja Goldwing in Društvo paraplegikov Gorenjske.
Tokrat smo se iz primorskih koncev preselili na Gorenjsko, natančneje v starodavno lepotico Škofjo Loko. Adrenalinski dogodek sta v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije pripravila Združenje Goldwing Slovenija in Društvo paraplegikov Gorenjske. Poleg glavnih organizatorjev so nam na pomoč priskočili tudi drugi, tako Občina Škofja Loka, Turistično društvo kot tudi samo vreme.
Motoristi Združenja so se pripeljali kot urejena »vojaška« formacija in kmalu zatem so sledili prisrčni stiski rok. Kot smo že omenili nam je s prostorom ter vsemi možnostmi, ki jih sam prostor nudi (tudi tako potrebnim dostopnim straniščem), pomagala Občina Škofja Loka. Tako se je našemu vabilu na dogodku z veseljem odzval tudi mag. Miha Ješe, župan Občine Škofja Loka in še ponovno pokazal njegovo odprtost za »navadne« ljudi. Po kratkem pozdravnem nagovoru se je pomešal med množico in prepričan sem, da je dobil tudi z naše strani kakšno koristno informacijo o težavah s katerimi se srečujemo osebe na vozičkih. Sledil je še opis poteka dogodka ter pozdrav predsednika Jožeta Planinca, ki nam je ponovno nakazal, da je poleg dobrodelnega namena prisotno tudi njihovo dobro počutje v skupni družbi. Predsednik Društva paraplegikov Gorenjske Peter Robnik in eden od glavnih organizatorjev Jani Trdina sta se zahvalila Združenju GWS, tako za njihovo pomoč v obliki brezplačne vožnje na motorjih, kot tudi za finančno donacijo, ki so jo namenili društvu za nakup rehabilitacijske opreme. V zahvalo sta Združenju izročila tudi sliko priznanega akademskega slikarja Domna Slane, ki jo je kot Ločan doniral prav za ta dogodek.
Zahvaljujemo se tudi drugim donatorjem dogodka: Elektro Gorenjska, Knauf Insulation, Polycom, Europlus (Nice Lebel) ter posameznikom. 
Ker so vsi že z nestrpnostjo pričakovali začetek vožnje smo z utečenim postopkom razdelili zadnje sedeže in tako vozniki kot njihovi sopotniki so si nadeli čelade, zgrabili jakne ter zagnali motorje. Vožnja se je pričela. Sama pot je vodila iz Škofje Loke proti Bledu in nazaj. 
Res je, da je bilo dogajanje vseskozi pestro in zanimivo, vendar je glavni dogodek še vedno sama vožnja z motorji. Verjetno število udeležencev ne bi bistveno odstopalo, če bi se zbrali nekje sredi ničesar, vendar je dodaten čar nudilo prav to zbirno mesto. Prepričani smo, da bomo drugo leto ponovno »v sedlu«, s tem pa ostaja velika odgovornost na nas, ki smo glavni organizatorji dogodka.

Janez Trdina

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20