PARAŠPORTNIK LETA 2023

Dne 23.1.2024 smo se odzvali povabilu Zveze za šport invalidov Slovenije – slovenski paralimpijski komite na slavnostno podelitev za športnike invalide, za njihove dosežke v preteklem letu. Podelitev je potekala v kongresni dvorani na Brdu pri Kranju, kjer je zbrane uvodoma nagovoril Damijan Lazar, predsednik Zveza ŠIS – SPK, kasneje pa tudi predsednica države dr. Nataša Pirc Musar. Oba sta poudarila pomembnost vključevana invalidov v šport, saj tako pripomorejo tudi k rušitvi stereotipov. Vsem športnikom sta čestitala za vse njihove dosedanje uspehe ter jim zaželela veliko uspehov. Letos se tudi parašportniki pripravljajo na olimpijske igre, ki se po 12 letih vračajo na staro celino in sicer v Pariz.

Parašportnik leta je postal parastrelec Franček Gorazd Tiršek, parašportnica je postala gluha atletinja Leja Glojnarič, ekipa leta pa je bila ženska para odbojkaška ekipa.

Nagrajencem so čestitali tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, predsednik državnega sveta Marko Lotrič, veleposlanica Francije v Sloveniji Florence Levy, predsednik OKS-ZŠZ Franjo Bobinac in drugi.

Vsem športnikom čestitamo in jim želimo obilo uspehov v letu 2024.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20