OBISKALI SMO UČENCE IN UČITELJE NA OŠ NAKLO

V sredo, 3.6.2020 smo se odzvali na povabilo učencev in učiteljic iz OŠ Naklo. Letos smo v sodelovanju s policistom Romanom Andoljškom učence 9. a. in 9. b. razreda opozorili na varnost v cestnem prometu, dotaknili smo se tudi drugih nesreč, ki imajo lahko za posledico para oz. tetraplegijo (skok v vodo, padec z drevesa). 

Zaradi upoštevanja zaščitnih ukrepov v zvezi z korona virusom so učenci ločeni po posameznih razredih, zato smo se razdelili v dve skupini. Gašper Črnilec je učencem predstavil življenje na invalidskem vozičku, prikazal transfer in zlaganje vozička v in iz avta, učenci so se preizkusili tudi z metanjem žoge na koš iz vozička. Roman Andoljšek in Anka Vesel pa sta se z učenci pogovorila o varnosti v cestnem prometu, dotaknili smo se najpogostejših vzrokov težjih prometnih nesreč – prevelike ali neprilagojene hitrosti, alkohola in drog ter neuporabe varnostnega pasu, nevarnosti telefoniranja in pisanja sms sporočil med vožnjo.

Z učenci OŠ Naklo se srečujemo že vrsto let in vsaka generacija 9. razredov nas znova gane s tišino in pozornostjo, ki je prisotna ob naših zgodbah in občutek, da nam zares prisluhnejo je neprecenljiv.

P.S. na fotkanje smo pozabili 🙂

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20