OBISK NA DRUŠTVU PARAPLEGIKOV DOLENJSKE, POSAVJA IN BELE KRAJINE

V torek, 28. septembra 2021, smo se člani in članice Društva paraplegikov Gorenjske odzvali na povabilo predsednika Društva paraplegikov Dolenjske, Posavja in Bele krajine Jožeta Okorna in jih obiskali na sedežu njihovega Društva v Novem Mestu.

Po uvodnem in prisrčnem pozdravu so nam razkazali društvene prostore in okolico. Uradno in prijateljsko srečanje se je nadaljevalo z obujanjem spominov ter načrti in idejami za prihodnost. Društvi že desetletja zelo dobro sodelujeta – preko programov obeh društev člani in članice sodelujejo na različnih področjih.  Trenutno smo združili moči v košarki na vozičkih, sodelujemo v okviru likovnih srečanj in izobraževanj ter športnih dogodkov. Pomemben del vseh naših aktivnosti so tudi izmenjava izkušenj s področja invalidnosti, prilagoditev okolice in pripomočkov, ki jih uporabljamo ter socialna vključenost. Takega sodelovanja si želimo tudi v prihodnje.

Za zaključek prijetnega druženja smo si ogledali Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni peči.

Članom Društva paraplegikov Dolenjske, Posavja in Bele krajine se zahvaljujemo za vabilo, prijetno druženje in pogostitev ter se veselimo prihodnjega sodelovanja.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20