OBISK NA DRUŠTVU PARAPLEGIKOV DOLENJSKE, POSAVJA IN BELE KRAJINE

PRAZNIK KRAJEVNE SKUPNOSTI BRATOV SMUK
15/09/2021
OBČINA PO MERI INVALIDOV
15/10/2021
Show all

OBISK NA DRUŠTVU PARAPLEGIKOV DOLENJSKE, POSAVJA IN BELE KRAJINE

V torek, 28. septembra 2021, smo se člani in članice Društva paraplegikov Gorenjske odzvali na povabilo predsednika Društva paraplegikov Dolenjske, Posavja in Bele krajine Jožeta Okorna in jih obiskali na sedežu njihovega Društva v Novem Mestu.

Po uvodnem in prisrčnem pozdravu so nam razkazali društvene prostore in okolico. Uradno in prijateljsko srečanje se je nadaljevalo z obujanjem spominov ter načrti in idejami za prihodnost. Društvi že desetletja zelo dobro sodelujeta – preko programov obeh društev člani in članice sodelujejo na različnih področjih.  Trenutno smo združili moči v košarki na vozičkih, sodelujemo v okviru likovnih srečanj in izobraževanj ter športnih dogodkov. Pomemben del vseh naših aktivnosti so tudi izmenjava izkušenj s področja invalidnosti, prilagoditev okolice in pripomočkov, ki jih uporabljamo ter socialna vključenost. Takega sodelovanja si želimo tudi v prihodnje.

Za zaključek prijetnega druženja smo si ogledali Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni peči.

Članom Društva paraplegikov Dolenjske, Posavja in Bele krajine se zahvaljujemo za vabilo, prijetno druženje in pogostitev ter se veselimo prihodnjega sodelovanja.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.