NAŠI KOŠARKARJI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU OSVOJILI DRUGO MESTO

V športni dvorani na Vranskem je 10. julija 2021 v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite, potekalo državno prvenstvo v košarki na vozičkih. Naslov državnih prvakov je osvojila ekipa DP Celje Thermana, druga je bila združena ekipa DP Kranj-DP Novo mesto, tretja DP Ljubljana Mercator, četrta pa DP Maribor.
Ekipe, ki so nastopile na tokratnem državnem prvenstvu, so v ligaškem tekmovanju Zveze paraplegikov Slovenije odigrale štiri kroge. Lestvica po štirih krogih:

1.  DP Kranj-DP Novo mesto – 11 točk
2. DP Celje Thermana – 10 točk
3. DP Maribor – 8 točk
4. DP Ljubljana Mercator – 6 točk.

 

Rezultati v play offu:

DP Kranj – DP Novo mesto – DP Ljubljana Mercator      61:44

DP Celje Thermana  – DP Maribor                                         61:46

Za tretje mesto sta se borili poraženi ekipi DP Ljubljana Mercator in DP Maribor. Ljubljančani so odlično začeli in si v prvi četrtin priigrali lepo prednost (16:8). V nadaljevanju so nekoliko popustili, vendar brez večjih težav osvojili pokal za tretje mesto (48:43).
Za naslov državnega prvaka sta se pod koši srečali DP Celje Thermana in DP Kranj-DP Novo mesto. Celjani so tekmo dobili v prvi četrtini, ko so si priigrali pet točk prednosti, nato pa z enakovredno igro nadaljevali in tekmo zaključili z 58:55.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20