NA POLETIH V PLANICI

V petek okoli poldneva se nas je četica članov in spremljevalcev izpred Društva odpravila v Planico  na ogled tekem v smučarskih poletih. Pred odhodom smo se opremili z obraznimi nalepkami  in zastavami, ter se z velikim pričakovanji odpravili proti dolini pod Poncami, kamor smo prispeli brez zastojev v slabi uri. Redarji so nas usmerili na parkirišče za invalide, nato pa nas pospremili do platoja tik ob izteku skakalnice, ki je namenjen samo invalidskim vozičkom. Razgled od tam je čudovit, takšen kot je na VIP tribuni. Poleg platoja so bile tudi sanitarije za invalide. Nad vsem tem smo bili navdušeni in prijetno presenečeni.

Ker smo bili tam že ob 12.30 uri in je bil začetek tekme predviden ob 15.00 uri nam ni bilo dolgčas, saj so organizatorji  imeli pripravljen pester program, ki je navduševal vse prisotne. Počasi se je prizorišče polnilo, vreme se je ves čas spreminjalo od rahlega pršenja dežja, oblakov in sonca. Ob 15.00 uri so nam sporočili, da zaradi premočnega vetra bodo tekmo prestavili za pol ure, nato ponovno še za eno uro. Ob 16.00 uri so spustili nekaj predtekmovalec, kjer smo videli polet 210 m in nato poslovilni skok Bora Pavlovčiča. Ponovno je zapihal močnejši veter in ob 17.00 uri je bila tekma odpovedana. Žal , kljub vztrajanju nismo videli tekme, vendar nismo bili razočarani, videli in občutili pa smo čar Planice, vzdušja med obiskovalci  in to je res praznik, ki si ga splača ogledati.

Utrujeni in polni vtisov, ter dobre volje smo se brez težav odpravili proti domu in se dogovorili, da se prihodnje leto še v večjem številu vrnemo na prizorišče.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20