NA 3. SREČANJU ROČNIH KOLESARJEV NA NOTRANJSKEM KOLESARILI TUDI GORENJCI

SPLAVARJENJE PO REKI DRAVI
22/05/2017
VIRTUALNI SPREHOD PO KRANJU ANDRAŽA MULJAVCA IN PREDPREMIERA FILMA KRANJ, MESTO NA SKALI
11/06/2017
Show all

NA 3. SREČANJU ROČNIH KOLESARJEV NA NOTRANJSKEM KOLESARILI TUDI GORENJCI

Klobasarjenje, kot je dobilo ime srečanje ročnih kolesarjev, je tokrat potekalo v idiličnem podeželskem okolju na Notranjskem. V nedeljo, 21.5.2017 so se zbrali pred Hostlom Ars Viva v Podcerkvi. Oblačno in vetrovno jutro ni obetalo množične udeležbe, a nebo se je razjasnilo že ob prihodu prvih udeležencev. Po jutranji pogostitvi, pripravi kolesarjev in njihovih prevoznih sredstev je padla odločitev, da prekolesarijo obe načrtovani trasi.

Prvi del, od Podcerkve do Grada Snežnik so prekolesarili skupaj. Po kratkem oddihu v prelepi okolici Grada Snežnik so se razdelili v dve skupini. V klance v okolici na 35 kilometrski trasi, so se podali bolje pripravljeni ročni kolesarji.  Ostali pa so nadaljevali po 15 kilometrski ravninski trasi do Nebes  po Snežnikom – žage pri drugem izviru Ljubljanice na Vrhniki pri Ložu. Na žagi jih je čakala pogostitev.  V prijetni družbi, ob klepetu in glasbi ure hitro bežijo. Poslovili so v zgodnjem večeru z mislijo na naslednje srečanje.

Na srečanju se je zbralo 16 ročnih kolesarjev s spremljevalci, med njimi tudi člani DP Gorenjske Aleš Rakovec in Boris Šter z ženama ter Anka Vesel.  Vseh skupaj jih je bilo več kot 30.

Vodja kolesarske sekcije ZPS Anka Vesel, se v imenu kolesarjev, zahvaljuje vsem  spremljevalcem, predvsem – kolesarju Mahne Roku, motoristu Ravšelj Sandiju ter ATV- motoristoma  Košmrlj Adolfu in Gračner Gregorju – vodji športa pri ZPS, ki so poskrbeli za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu ter Zavodu Ars Viva za soorganizacijo in odlično pogostitev.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.