parallax background

MEDNARODNI TURNIR KOŠARKE NA VOZIČKIH V ŽIROVNICI

OTVORITEV RAZSTAVE SLIKARJEV DRUŠTVA PARAPLEGIKOV GORENJSKE
26/04/2016
Dobrodelna akcija prodajne ekipe podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires v prostorih našega društva
11/05/2016

12. april, 2016

MEDNARODNI TURNIR KOŠARKE NA VOZIČKIH V ŽIROVNICI

Janez Učakar

V Žirovnici je 10. aprila potekal že šesti tradicionalni mednarodni turnir v košarki na vozičkih pod pokroviteljstvom občine Žirovnica in OŠ Žirovnica. Kot prvi ekipi sta se na parket zapeljali gostitelji turnirja in štajerski »toti pubeci« . Več športnega duha so pokazali Gorenjci, saj so goste ugnali z rezultatom 54:47. Na drugi tekmi so se pomerili gostje iz avstrijske Koroške in prijatelji  iz  italijanskega mesta Gradiška ob Soči. Več energije so imeli severni sosedje, ki so ekipo Castelvecchio premagali z rezultatom 72:47. Po tej tekmi je bilo že znano, da se bodo za končno  tretje mesto pomerili Mariborčani in Italijani. Boljši so bili Mariborčani, ki  so tekmo dobili s tesnim rezultom 63:61.

Za prvo mesto so zaigrali Gorenjci in Avstrijci. Po hudem boju so domačini v tretji četrtini popustili in tako je odšla zmaga v roke ekipi RSV Kärnten (56:82).
Tekmovalce in navijače je nagovoril predsednik Društva Peter Robnik, nagrade najboljšim ekipam pa je podelila ravnateljica OŠ Žirovnica Ana Klemenc.
Turnirja se je ogledalo kar nekaj znanih domačih bivših košarkarjev in prijateljev. Med navijači pa smo opazili tudi prijatelja domačih paraplegikov legendarnega košarkarja Romana Horvata, ki si je z velikim  zanimanjem v spremstvu soproge in dveh hčera  ogledal tekme. Turnir je bil uspešno izpeljan s pomočjo donatorjev – Zveze paraplegikov Slovenije, podjetja za distribucijo katetrov Lentismed, zeliščne prodajalne in drogerije Sivka, Štern-cevne instalacije, odvetniške pisarne Bojana Visočnika ter trgovine Aligator.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.