TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA DRUŠTVA

V prostorih Društva je v sredo, 26.6.2024 potekala likovna delavnica, ki jo že 19. leto zapored organizira naše Društvo. Delavnica je v prvi vrsti namenjena slikarjem – para in tetraplegikom, vendar smo vsako leto veseli vseh, ki se odzovejo na naše vabilo, saj ob likovnem ustvarjanju lahko izmenjamo slikarske in življenjske izkušnje ter krepimo socialno vključenost.

Poleg klasičnega risanja s svinčnikom in slikanja z akrilnimi in oljnimi barvami – s katerimi ponavadi ustvarjamo, smo tokrat slikanje z akrilnimi barvami na platno nadgradili s 3D efekti, ki smo jih ustvarili z modelirno maso in vročim lepilom. Ker nam je malo ponagajalo vreme in se naše slike v vmesnih fazah niso dovolj hitro sušile, smo se dogovorili, da se dobimo v sredo, 3.7.2024 in dela dokončamo.

Zbrane sta nagovorila in se jim zahvalila za udeležbo vodja likovne delavnice Anka Vesel in član društva in vodja likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Metod Zakotnik. V fotografski objektiv je spomine na druženje in ustvarjanje ujel član društva in fotograf Andraž Muljavec, ki je bil na voljo tudi za vprašanja povezana z fotografiranjem ustvarjenih del.

Za pomoč se zahvaljujemo našim prostovoljkam in prostovoljcem, ki so poskrbeli za naše dobro počutje ter nam pomagali pri čiščenju.

Naše delavnice že vrsto let sofinancira Javni sklad kulturnih dejavnosti RS.


Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20