Drugi EX-tempore Bled 2017

V okviru blejskega Muzejskega društva s prireditvami na Blejskem gradu in vodene stalne razstave Triglavski narodni park in s pomočjo trgovine  ART iz Ljubljane so izvedli drugi EX-tempore Bled 2017. Žigosanje del je bilo v infocentru Triglavska roža, kjer so bila dela do 23. oktobra tudi na ogled.

Strokovna komisija v sestavi: ddr. Damir Globočnik, slikarka Ana Marija Kunstelj in mag Matjaž Arnol je podelila nagrade sponzorjev in druge nagrade.

Na EX-temporu sva sodelovala tudi član DPG Kranj Boris Šter iz Tržiča s sliko »Spokoj« in pridruženi član ZPS slikar Boštjan Močnik s sliko »Turizem« prav tako iz Tržiča. Oba sva se dobro odrezala, saj je dobil Boštjan prvo nagrado strokovne komisije, Boris pa eno od šestih pohval strokovne komisije. Šter je oddal dve sliki. Prispelo je preko 72 del sodelovalo pa je 50 slikarjev, v obravnavo pa so prijeli 92 del. Na sklepni prireditvi je sodeloval vrhunski harmonikar Gašper Primožič in njegova šola.  Sodelovali so tudi uveljavljeni slikarji iz tujine.

Razstava bo ponovno na ogled 9. decembra v obnovljeni Festivalni dvorani.

 

Slike Boštjan Močnik  Avtor Boris Šter

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20