SLAVNOSTNA SKUPŠČINA ZVEZE PARAPLEGIKOV

V ponedeljek, 17. aprila je v Domu paraplegikov v Pacugu potekala redna in slavnostna skupščina Zveze paraplegikov Slovenije.

Letos obeležujemo 54 let od ustanovitve takratne Sekcije paraplegikov in tetraplegikov, ki je prerasla v uspešno in prepoznavno invalidsko organizacijo – Zvezo paraplegikov, ki združuje 9 pokrajinskih društev.

V pozdravnem nagovoru je predsednik skupščine Peter Robnik na kratko opisal razvoj organizacije od ustanovitve Sekcije – 16. aprila 1969, nato pa besedo predal predsedniku Zveze paraplegikov Danetu Kastelicu in strokovni sodelavki na Zvezi Mojci Mikec, ki sta predstavila delo Zveze in načrte za prihodnost. Poslovni načrt Doma paraplegikov Pacug je predstavila direktorica Urša Prešeren.

V nadaljevanju so se v »Izzivih paraplegije« člani skupščine seznanili s projektom »Vključen svet« in terapijo za transdermalno aplikacijo CO2. Projekt »Vključen svet« – v katerem aktivno sodeluje Zveza in je namenjen vključevanju invalidov na trg dela je predstavila koordinatorka projekta Alenka Vidic Praprotnik. PVR System – terapija za transdermalno aplikacijo CO2, ki med drugim ugodno vpliva na celjenje ran,  je predstavila Daniela Truden. Aparat za apliciranje CO2 terapij je do 7. maja 2023 na voljo v prostorih Zveze paraplegikov, nato pa ga bodo premestili v Dom paraplegikov Pacug, kjer bo na voljo v času obnovitvenih rehabilitacij.

več si lahko preberete na Zveza Paraplegikov Slovenije

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20