ZAHVALA OB URADNEM PREVZEMU NOVEGA DRUŠTVENEGA KOMBINIRANEGA VOZILA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kranj, 27. september; v prostorih Društva smo uradno prevzeli novo kombinirano vozilo.

Zaradi dotrajanosti starega kombiniranega vozila in neprimernosti za prevoz, zlasti najtežje gibalno oviranih članov, smo stopili v akcijo in po večmesečnem trudu končno prevzeli novo kombinirano vozilo Citroen Jumper.

Slavnostni prevzem je potekal pred sedežem Društva. Predsednik Društva g. Peter Robnik je na kratko predstavil delovanje našega Društva in se zahvalil predsedniku Zveze paraplegikov g. Danetu Kastelicu za odobritev sredstev za investicije Fundacije invalidskih in humanitarnih organizacij, županu MO Kranj g. Boštjanu Trillerju in direktorici Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav ga. Janki Planinc, ki so se odzvali na naše povabilo ter ostalim donatorjem, predvsem županu Občine Cerklje na Gorenjskem g. Francu Čebulju in članom Združenja Goldwing Slovenija, ki so prisluhnili naši potrebi po novem in predvsem varnem vozilu.

Predsednik Društva je poudaril, da je novo vozilo zelo pomembna pridobitev za Društvo, saj se potrebe po prevozih iz leta v leto večajo. Zlasti najtežje gibalno ovirani in tisti, ki nimajo lastnega prevoza uporabljajo vozilo za prevoze na dogodke, ki jih organizira Društvo ter za prevoze v različne zdravstvene ustanove, podaljšano rehabilitacijo, servis invalidskih pripomočkov ipd.

Tudi predsednik Zveze paraplegikov Slovenije se je zahvalil našim donatorjem, saj sredstva za investicije še zdaleč ne zadoščajo za celoten nakup in predelavo vozil namenjenih za prevoz invalidov. Izpostavil je celo vrsto ovir in sistemskih omejitev na državni ravni v zvezi z pridobivanjem sredstev za investicije ter za zaposlovanje usposobljenih voznikov za prevoze invalidov.

Župan MO Kranj je izrazil zadovoljstvo ob naši pomembni pridobitvi. Izrazil je obžalovanje, da MO Kranj ne more v večji meri pomagati pri reševanju težav s sredstvi invalidskih organizacij, ki delujejo v lokalnem okolju. Predvsem je poudaril, da moramo s skupnimi močmi vplivati na odgovorne na državni ravni, da najdejo sistemske rešitve za težave s katerimi se srečujemo invalidi.

Direktorica OE Kranj Zavarovalnice Triglav je pohvalila naše delo, predvsem pa naše člane, ki se ukvarjajo z različnimi aktivnostmi. Dejala je, da smo lahko vzgled in motivacija vsakomur. Zavarovalnica Triglav že dolgo vrsto let namenja sredstva za premagovanje različnih ovir posameznikov in organizacij, na različnih področjih in za različne potrebe, ki prinašajo dolgoročne koristi. Veseli smo, da so se na Zavarovalnici odločili in v lanskem decembru podprli našo akcijo zbiranja sredstev za prilagoditev novega vozila.

Ob pogostitvi smo se dotaknili tudi nekaj perečih tem, ki nas omejujejo tako v lokalnem okolju, kot tudi na državni ravni. Veseli nas, da je župan MO Kranj pripravljen prisluhniti našim težavam, da z lastnimi izkušnjami prenaša naše težave pri premagovanju arhitektonskih in komunikacijskih ovir v MO Kranj v reševanje odgovornim za posamezno področje delovanja in se trudi, da se implementirajo tudi v praksi.

ISKRENA HVALA VSEM, ki ste pripomogli za udoben, predvsem pa varen prevoz paraplegikov in tetraplegikov.

Za zaključek bi zapisali, kot se je izkazalo že velikokrat LE S SKUPNIMI MOČMI ZMOREMO VEČ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1506594208689-1200be51-353c-4″ include=”4238,4239,4240,4241,4242,4244,4245,4246,4247,4248,4243,4237″][/vc_column][/vc_row]

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20