Wings for life

Svet je prvo nedeljo v maju enajstič  tekel za tiste, ki tega ne moremo.

Dobrodelni tek Wings for Life World Run je ponovno združil tekače s celega sveta, da skupaj pomagajo pri iskanju zdravila za zdravljenje poškodb  hrbtenjače.

Na sedmih uradnih tekih v Sloveniji, na Poljskem, na Nizozemskem, na Hrvaškem, v Švici, Avstriji, Nemčiji ter drugje, kjer so udeleženci tekli z mobilno aplikacijo, je bilo vplačanih kar 265.818 startnin, od tega  3940 v Sloveniji. .

Na teku vsako leto sodelujejo tudi  udeleženci na klasičnih invalidskih vozičkih. Na tek v Ljubljani je bilo prijavljenih 20 uporabnikov invalidskih vozičkov, od tega kar 7 članov našega Društva. Najbolje se je odrezal Matej Arh, ki je tek zaključil z 35,7 kilometri, sledila sta mu Jernej Slivnik z 28 kilometri in Gašper Črnilec  20 kilometri. Poleg trojice so se teka udeležili Aljoša Ažman, Aljoša Habjan, Matej Vukovič in Anka Vesel.

Gre za tek s posebnim konceptom, kjer tekači po vsem svetu startajo istočasno, pol ure po začetku teka pa jim začnejo  usklajeno slediti zasledovalna vozila.  Njihova hitrost se skozi čas teka postopno zvišuje in po štirih urah že vozijo s hitrostjo 30 kilometrov na uro. Pri tej hitrosti vztrajajo dokler ni ujet zadnji tekmovalec na njihovi trasi. Ko tekmovalca zasledovalno vozilo ujame, je tek zaključil, njegov rezultat pa predstavlja pretečena razdalja.

V imenu društva se zahvaljujemo vsem, ki ste tekli za nas. Hvala tudi  podjetju Lentismed za podporo pri plačilu startnin.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Tweet 20