DEZZIV zavore

Kje so naši športniki v teh poletnih dneh?
14/07/2016
drustvo paraolegikov gorenjske
OBISK V ROVTAH PRI MARJANU
11/08/2016
Show all

DEZZIV zavore

Na društvu nas je obiskal gospod Jožef Stakne iz svojega podjetja S-Moduli ter na predstavil svoj izum DEZZIV zavore. Te zavore so prve tovrstne zavore, ki pomagajo uporabniku pri vzpenjanju po strmini in omogočal samostojno vzpenjanje po stopnicah. Zavore je izumil, da bi pomagal in olajšal težave pri premagovanju ovir svojemu sinu, ki je tudi paraplegik.

Prvo sta nam s sinom, ki je imel na svojem vozičku te zavore zmontirane, predstavila osnovne informacije, kako so narejene, iz katerih materialov, kako se uporabljajo in čemu služijo.

Po predstavitvi nam je g. Jožef prijazno odgovarjal na naša vprašanja in nas povabil še na praktično predstavitev zavor. Odšli smo do bloka kjer je bila klančina za vozičke in stopnice. Tam pa nam je njegov sin demonstriral in dokazal vsi genialnost teh zavor. Zapeljal je na sredino klančine in takoj ko je spustil roke iz obroča, se je voziček kljub naklonu takoj ustavil. Zavore so avtomatsko prijele in uporabnik lahko brezskrbno spočije roke, ko pa se odloči da bo pot nadaljeval, samo prične z vzpenjanjem in zavore avtomatsko popustijo.

Za konec pa nam je pripravil še pravi šov, ko je se je sam s pomočjo teh zavor povzpel po stopnicah. Zavore so mu omogočile da mu voziček ni ušel po stopnicah, ampak so opravile svojo nalogo in ga varno zadržale.

Več informacij o zavorah in izumitelju:

S-MODULI, Jožef Stakne s,p,

Slatina 30c

3327 Šmartno ob paki

Tel.: 031 623 339

www.s-moduli.com

info@s-moduli.com

 

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Comments are closed.